Какво е CrossFit?

Кросфит е основната силова и кондиционна програма за много полицаи, военни, шампиони по бойни изкуства, както и стотици други елитни и професионални спортисти от цял свят.

Нашата програма предлага фитнес, който е основен, широкоспектърен и приобщаващ. Не специализираме (не се съсредоточаваме върху едно упражнение или мускулна група, а използваме най-различни вариации и упражнения). Кросфит намира приложение в армията, полицията и много спортове, също така помага в ежедневието, където все по-често, особено с напредване на възръстта, срещаме трудности при наглед елементарни физически натоварвания.

Програмата Кросфит е универсално приложима, което я прави перфектна за всички, независимо от опита, който имат. Ние прилагаме същите наши упражнения както за хора в напреднала възраст със сърдечно-съдови заболявания, така и за бойци на ринга например. Ние скалираме тежестта и интензитета, не променяме програмите!

Кросфит е фитнес режим, изработен от треньора Грег Гласман в течение на няколко десетилетия. Tой е и първият, който определя термина “фитнес” по един съдържателен начин като “повишена работоспособност в широк спектър от модалности и време”. Кросфит се дефинира като програма, която оптимизира фитнеса (постоянно променящи се функционални движения,изпълнени с висока интензивност). Кросфит е общността, която възниква спонтанно, когато хората правят тези тренировки заедно... Всъщност, груповият аспект е ключовият компонент, който прави кросфит толкова ефективен.