Тренировъчна програма за деца

CrossFit Kids стартира през 2004 г. и "сдвоява фитнес със забавление", според уебсайта на компанията. Програмата цели да постави основата на здравословен начин на живот при децата, като ги учи на балансирано хранене и физическа грамотност. Класовете CrossFit Kids дават възможност за придобиване и усъвършенстване на жизнени умения, като постоянство и упорита работа, лична отговорност, приемане на обратна връзка, работа в екип, дисциплина и етикет. В дългосрочен план, целта на програмата CrossFit Kids е децата да прилагат придобитите умения, както в живота, така и в спорта, който тренират. Да се движат безопасно и ефективно, да се хранят правилно.

CrossFit е високоинтензивен метод на трениране, който често изтласква телата и ума на възрастните отвъд техните граници. Оказва се добра идея и за детската физика и психика тази предизвикателна програма за сила и кондициониране. Подобно на възрастните, CrossFit за деца и тийнейджъри е тренировка, която комбинира аспекти от гимнастиката, вдигане на тежести, тренировки с телесно тегло и тренировки за издръжливост, като бягане, скачане и катерене на въжета. Дейностите се адаптират както за възрастни, така и за по-малките участници. Груповите класове могат да се преподават на деца на възраст до 18 години, но възрастовите граници за класовете варират във всяко място на CrossFit.

Crossfit Varna KIDS за сега ще се провеждат в два класа:

  • Клас 5 - 8 години
  • Клас 9 - 12 години

Много скоро ще има клас за младежи 12 - 18г. Не всички филиали по CrossFit предлагат подобен клас, но CrossFit Kids се предлага в повече от 1800 фитнес зали и хиляди училища по света. Техните треньори преминат специален курс на обучение, преди да станат сертифицирани треньори по детски програми. В нашата зала за малчуганите ни се грижат Пламена Цветкова и Светослав Гърков. И двамата притежават лицензиран сертификат да обучават деца от Crossfit Training.

Основен позитив за децата и тийнейджърите от тренировка по CrossFit е, че той "сваля дупетата им от дивана и компютърните игри". В процеса на трениране се изгражда приятелска среда между децата. Ползите, които предоставя една тренировъчна програма като CrossFit Kids са: мускулна сила и издръжливост, подобряване и заздравяване на костната плътност, психиката, здравето на сърдечно-съдовата и нервната система, пластичност, ловкост, пъргавина, баланс, метаболитна кондиция. Създават се положителни навици за движение на самото дете и безопасно боравене с предметите, които го заобикалят. И разбира се всички тези резултати, ще постигнем под формата на игра.

Детството е идеален прозорец на възможности за влияние и развитие на правилните двигателни умения. Насърчаването на децата да се включат в програма за упражнения, независимо дали тя се нарича CrossFit или нещо друго, може да бъде начин за активиране на децата и насърчаването им да овладеят уменията за движение по време на техния растеж.

Запишете се сега на нашата страница във фейсбук.