Какво е КросФит?

Кросфит е основната силова и кондиционна програма за много полицаи,военни,шампиони по бойни изкуства,както и стотици други елитни и професионални спортисти от цял свят.

Нашата програма предлага фитнес,който е основен,широкоспектърен и приобщаващ.Не специализираме(не се съсредоточаваме върху едно упражнение или мускулна група,а използваме най-различни вариации и упражнения).Кросфит намира приложение в армията,полицията и много спортове,също така помага в ежедневието,където все по-често,особено с напредване на възръстта,срещаме трудности при наглед елементарни физически натоварвания.

              Програмата Кросфит е универсално приложима,което я прави перфектна за всички,независимо от опита, който имат.Ние прилагаме същите наши упражнения както за хора в напреднала възраст със сърдечно-съдови заболявания,така и за бойци на ринга например.Ние скалираме тежестта и интензитета,не променяме програмите!

            Кросфит е фитнес режим,изработен от треньора Грег Гласман в течение на няколко десетилетия. Tой е и първият,който определя термина “фитнес” по един съдържателен начин като “повишена работоспособност в широк спектър от модалности и време”.Кросфит се дефинира като програма,която оптимизира фитнеса ( постоянно променящи се функционални движения,изпълнени с висока интензивност ). Кросфит е общността,която възниква спонтанно,когато хората правят тези тренировки заедно…всъщност,груповият аспект е ключовият компонент,който прави кросфит толкова ефективен.